Φερομόνες | Μάθε τώρα τα οφέλη που προσφέρουν τα αρώματα με φερομόνες

Πως λειτουργουν οι φερομονες;

Πηγή: Δρ. Μάλμαν Επίβλεψη από τον Δρ. Σαλγέρο
Ιατρική και δερματολόγο feromones.org (Ιατρική)
(Αρ. μητρώου: 49843) (Αρ. μητρώου: 22831)
Esquema

Φεβρουάριος. 4, 2010. Οι άνθρωποι δεχόμαστε τις χημικές μυρωδιές που παράγονται από τις φερομόνες, από ένα όργανο που βρίσκεται στο εσωτερικό της ρινικής κοιλότητας και λέγεται OVN. Αυτό ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες το 1703 και αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν ο δέκτης των φερομονών και το όργανο που ελέγχει τα συναισθήματα του φόβου και του έρωτα.

Έτσι λοιπόν, η μυρωδιά που εκκρίνουν οι φερομόνες γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο μέσω αυτού του οργάνου, που όπως είπαμε βρίσκεται στο εσωτερικό της μύτης και συνδέεται με νευρώνες με τον υποθάλαμο (το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματα και την ερωτική επιθυμία), προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την ανταπόκριση του αντίθετου φύλου (γνωστό και ως «έκτη αίσθηση», λόγω του βασικού ρόλου που παίζει στην έλξη μεταξύ των 2 φύλων).

Δρα μόνο μεταξύ ζώων του ίδιου είδους, παράγοντας διάφορα αισθήματα και επαφές. Η μοναδική τους και αποκλειστική λειτουργία προκαλεί διάφορα συναισθήματα και συμπεριφορές επηρεάζοντας άμεσα την διαπροσωπική επαφή.

Τι αποτελέσματα μπορώ να πετύχω;

  • Αύξηση της προσωπικής σας ελκυστικότητας
  • Μεγαλύτερη έλξη του αντίθετου φύλου
  • Περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας
  • Αύξηση της αυτοεκτίμησής σας
  • Μεγαλύτερος αριθμός ερωτικών σχέσεων

Στην πραγματικότητα, είναι γνωστές όλες οι οδοί που δέχονται οσφρητικά ερεθίσματα: μια για τις φυσιολογικές οσμές και η άλλη για τις φερομόνες. Η 1η επικοινωνεί με το νευρικό σύστημα και τις αμυγδαλές, ενώ η δεύτερη όπως προείπαμε, με το OVN, τις αμυγδαλές και τον υποθάλαμο. Η πιο μελετημένη περίπτωση είναι ο συγχρονισμός του έμμηνου κύκλου των γυναικών που ζουν στο ίδιο περιβάλλον.

Ήδη στην αρχαία Αίγυπτο, όπως αποδεικνύουν ιστορικοί, χρησιμοποιούσαν τις φερομόνες για την παραγωγή αρωμάτων, που τις έπαιρναν από τον ιδρώτα ανθρώπων, και στη συνέχεια τις ανακάτευαν με διάφορα αρώματα. Όπως φαίνεται, οι αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν ότι ο ιδρώτας περιέχει αφροδισιακές ουσίες για τον άνθρωπο.

Κερδίστε 5€ για το καλωσόρισμα! Εγγραφείτε και απολαύστε ΗΔΗ τα 5€ έκπτωσης και πολλές άλλες προσφορές